Kontu on

Ihmisten käsistä ihmisille

Hoivan pohjana osallisuus

Konnun hoiva ja hoito pohjautuvat itsemääräämisoikeuden ja yksilöllisyyden vaalimiseen, itsenäisen toimintakyvyn vahvistamiseen sekä hallinnan tunteen ja valinnanvapauden lisäämiseen. Lähtökohtana on asukkaan omien voimavarojen tukeminen ja fyysisen, psyykkisen, kognitiivisen, sosiaalisen sekä henkisen ja hengellisen toimintakyvyn säilyttäminen.

Elämyksellinen arki

Elämyksellinen arki

Liikumme, ulkoilemme, musisoimme ja järjestämme kulttuurihetkiä. Saunakulttuuri on arkeamme. Teemme luonto- ja kaupunkiretkiä. Tammerkosken rantoja voimme ihastella vaikka riksapyörän kyydistä! Tuemme asukkaiden osallisuutta kodin arjessa. Arkiset askareet ja tutut kodintyöt; kasvien hoito ja käsityöt vahvistavat elämänhallinnan ja identiteetin säilymistä.

Pidän, toivon, unelmoin...

Palvelu- ja hoitosuunnitelma

Kartoitamme toiveet ja elämänkaaren kokemukset, joiden pohjalta rakennamme yksilöllisen palvelu- ja hoitosuunnitelman. Suunnitelman avulla turvataan hyvä elämä ja sujuva arki. Toivomme, että täytät Suomen muistiasiantuntijoiden elämänlaatutestamentin tai Tampereen kaupungin Elämän puu-julisteen. Lisäksi toivomme sinun tuovan valokuvia elämäsi varrelta, jotta voimme huomioida juuri sinulle tärkeät asiat!

Elämänlaatutestamentti

Pienet ja vähän suuremmatkin tärkeät arkielämän asiat

Elämänlaatutestamentissa ilmaistut asiat tulee huomioida tilanteissa, joissa henkilö ei itse pysty enää huolehtimaan tai vaikuttamaan niihin. Tällaisia tilanteita voi olla ympärivuorokautisessa hoidossa muistisairauden edettyä pidemmälle.
Lataa elämänlaatutestamentti

Elämän puu

Tärkeät asiat elämän varrelta

Elämän puu on juliste, johon kirjataan esimerkiksi kotihoidon piiriin tulevan vanhuksen haaveet ja toiveet, tärkeät asiat elämän varrelta, mieltymykset sekä seikat, joista hän ei pidä. Kun toiveet ja tarpeet on tehty näkyviksi, on hoitajien helpompi ymmärtää asiakasta ja suunnitella hoitoa.
Lataa elämän puu

© Konnunväki 2019. Osa kuvista Tiina Salminen/Kuvaileva