2

Koukkuniemen Ikäopisto - opi, oivalla ja osallistu!

Ikäopisto tuo taide- ja kulttuuriharrastustoimintaa Koukkuniemen alueen ryhmäkoteihin ja vanhainkotiosastoille. Hankkeen organisoi kaksi.nolla oy ja hoivakoti Kontu yhteistyössä Tampereen kaupungin ikäihmisten palvelulinjan ja kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen kanssa. Koukkuniemen alueen toimijoiden yhteinen pilottihanke on saanut Taiteen edistämiskeskuksen kulttuurin hyvinvointivaikutusten erityisavustuksen. Hanke pyrkiikin vahvistamaan Pirkanmaan kulttuurihyvinvointisuunnitelman mukaisesti alueen asukkaiden kulttuurisia perusoikeuksia,  lisäämään kulttuurihyvinvointia ja yhteisöllisyyttä.

Ikäoppijat

Ikäoppijat

Koukkuniemen tehostetun palveluasumisen ryhmäkotien ja vanhainkotiosastojen asukkaat, jotka haluavat kokeilla, oppia ja vaikuttua oman taidetoiminnan äärellä.

Ajankohdat ja paikat

Ajankohdat ja paikat

Toistakymmentä ryhmäkotia ja osastoa Koukkuniemen alueella. Kuorotoiminta alkaa toukokuussa 2018 ja muut opintojaksot elokuusta joulukuuhun 2018.

Opintojaksot

Opintojaksot

Kuvataide, sanataide, luova liikunta, musiikki ja kädentaidot.

Toteutustavat

Toteutustavat

Taiteilijan ohjaamissa pienryhmissä (4-5 ikäoppijaa) kolmen tapaamiskerran intensiivityöskentely viikon aikana tai pidemmän harrastustoiminnan mahdollistaminen. Kulttuuriohjaaja avustaa ikäoppijoita ja taiteilijaa.

Miksi Ikäopisto?

Taide- ja kulttuuri edistävät ja hoitavat terveyttä, parantavat hoitotuloksia, lisäävät mielihyvää ja elämänhallintaa. Erityisesti muistisairauksissa kielellisten kykyjen heiketessä taide voi olla väline itseilmaisuun, tunteisiin ja vuorovaikutukseen. Ikäopisto pohjautuu osallisuuden ja saavutettavuuden periaatteisiin.

Kulttuuriohjaaja

Marjo Siltanen

Puhelinnumero: 050 514 9695
Sähköposti:
marjo.siltanen(ät)kontukoti.fi

Kodinjohtaja

Arja-Riikka Kataja

Puhelinnumero: 050 363 5762
Sähköposti:
arja-riikka.kataja(ät)kontukoti.fi

Kulttuuri- ja viestintäsuunnittelija

Uni Ojuva

Vanhempainvapaalla

© Konnunväki 2019. Osa kuvista Tiina Salminen/Kuvaileva